El secretari general de Vox, Francisco Javier Ortega Smith, ha agraït al PP i especialment al número 2 del PP, Teodoro García Egea, la "noblesa i altura de mires" en la negociació per arribar a un acord sobre la Junta d'Andalusia. En una entrevista a EsRadio, Ortega Smith ha contraposat el respecte de la comissió negociadora liderada per García Egea i el "menyspreu" de Cs, que no s'ha assegut a negociar amb Vox. "Cadascú sap com s'ha d'actuar en política", ha afegit. D'altra banda, el secretari general del partit d'extrema dreta ha defensat que amb el pacte per investir Juanma Moreno han aconseguit "els millors resultats" que podien esperar.

Segons Ortega Smith la comissió negociadora del PP s'ha comportat amb respecte cap a Vox i pensant en l'interès general i no exclusivament en l'interès de partit. Una actitud que, segons ell, no ha tingut Cs. 

A parer d'Ortega Smith la situació per negociar era "complicada" tenint en compte que només ho feien amb el PP, que estava condicionat per Cs, i el context d'una "pressió mediàtica". El dirigent de Vox ha denunciat que permanentment han sortit als mitjans de comunicació informacions "no certes" sobre les mesures que defensa Vox.

Malgrat les crítiques contra un dels tres signants de l'acord, que no van voler una fotografia conjunta dels tres, Ortega Smith ha celebrat els resultats del pacte que permet la investidura del candidat del PP i la fi de gairebé quaranta anys de governs socialistes.

El secretari general de Vox ha destacat que l'acord programàtic reflecteix mesures de Vox com ara "la lluita per posar fi als mecanismes de corrupció que han inundat Andalusia i obrir una porta a la llibertat d'educació davant l'imposició dels lobbies de l'ideologia de gènere".