Finalment, l'exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, no presidirà el PDeCAT. Després que diverses veus l'apuntessin com a possible candidata de l'espai postconvergent, ella mateixa ha anunciat en una piulada que "no assumirà cap lloc de responsabilitat al partit". "Després de força dies on s’ha parlat de la meva possible aspiració a presidir el PDECat, vull fer saber que seguiré propera al projecte que representa, però no assumiré ni ocuparé cap lloc de responsabilitat estructural al partit", ha explicat la també exdirigent d'Unió a través del seu compte de Twitter.

 

TUIT Joana Ortega renuncia PdeCat

@joanaortega. / Twitter

Les crisis del PDeCAT

La renúncia d'Ortega a presidir el partit és només una dels molts entrebancs que ha viscut el partit. Després de quedar-se fora del Parlament en les passades eleccions del 14 de febrer, la formació es va plantejar modificar els estatuts i elegir els càrrecs del partit. La data marcada per celebrar un congrés extraordinari que ho decideixi és el 15 i 16 de maig, i moltes veus apuntaven que l'actual president del PDeCAT, David Bonvehí, podria caure.

artur mas joana ortega acn

Finalment, l'exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, no presidirà el PDeCAT. / Arxiu ACN.

Per això, es va assenyalar Ortega com a candidata. Una informació que va provocar de nou un sisme dins de la formació, que s'ajunta als dubtes de com el PDeCAT afrontarà les municipals del 2023. De moment, l'espai postconvergent no s'ha tancat la porta a unir-se a altres forces municipalistes per encarar-se als comicis locals.

"El partit està viu"

Des del partit no renuncien a seguir reivindicant-se. "El partit està viu", va anunciar el coordinador, Genís Boadella, en presentar el congrés extraordinari del partit que durà com a lema 'Hi érem. Hi som. Hi serem'. La seva voluntat: "continuar sent el partit polític de centre independentista del país".

De cara les eleccions municipals d'aquí dos anys, la formació reivindica el seu poder en certs punts del territori i s'obre a acords amb altres forces polítiques municipalistes. "Tenim la voluntat de fer aquest partit gran, i això es fa des de la generositat i buscant entendre's amb altres actors polítics", va ambicionar Boadella.

 

Imatge principal: L'exvicepresidenta del Govern i exdirigent d'Unió, Joana Ortega, en un acte de campanya del PDeCAT. / ACN