El PDeCAT s'obre a la possibilitat d'unir-se amb altres forces municipalistes per les pròximes eleccions del 2023. A més, el partit proposa recuperar la figura d'una secretaria general de caràcter executiu amb una presidència més representativa i institucional, i donar més poder al Consell Nacional per a facilitar la participació dels associats i adaptar-se millor a l'actualitat, tal com recull Europa Press.

"El partit està viu"

Així ho ha anunciat el coordinador de l'assemblea nacional extraordinària que el PDeCAT celebrarà el 15 i 16 de maig, Genís Boadella, que tindrà com a lema 'Hi érem. Hi som. Hi serem', perquè volen demostrar que "el partit està viu, segueix funcionant i té la voluntat de continuar sent el partit polític de centre independentista del país".

De cara les eleccions municipals del 2023, el PDeCAT reivindica el seu poder territorial i s'obre a acords amb altres forces polítiques municipalistes: "Fem aquest plantejament de suma, d'integració. Tenim la voluntat de fer aquest partit gran, i això es fa des de la generositat i buscant entendre's amb altres actors polítics", ha apuntat Boadella.

Reestructuració del partit

El partit, que actualment presideix David Bonvehí, planteja una reestructuració que mantindria aquest lloc, però les seves funcions executives les assumiria el futur secretari general, i es crearien sis secretaries més: Organització; Acció Política i Comunicació; Política Municipal; Pensament i Àmbits Temàtics; Associats i Simpatitzants i Participació, i d'Internacional.

D'altra banda, la nova estructura del partit es recull en la ponència organitzativa que es votarà en l'assemblea, i hi ha temps fins al 6 de maig per a presentar les esmenes que es considerin oportunes. A més, la secretaria general podrà habilitar una permanent per a agilitar la feina, i la direcció passaria de 30 a 20 persones.

En preguntar-li perquè recuperen un secretari general amb funcions executives, Boadella ha explicat que han fet balanç de la història i els antecedents polítics del PDeCAT i consideren que aquesta estructura "pot ser més àgil, funcional i òptima per al que ve en el futur, i també per les dimensions del partit i l'actualitat política".

Foto principal: David Bonvehí i Artur Mas / ACN