L’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega ha afirmat en una entrevista al programa Fora de sèrie de TV3 amb Toni Clapés que li agradaria ser alcaldessa de Barcelona. Ortega ha lamentat que aquest “somni”, com l’ha qualificat, podria quedar truncat si finalment és inhabilitada per la justícia com a responsable de l’organització del procés participatiu del 9 de novembre del 2014.

A la mateixa entrevista Ortega ha parlat de la negociació d’aquell procés i ha afirmat que ERC va “demanar” el seu cap en alguna de les reunions que van mantenir. També ha assegurat que en una altra reunió es va oferir a ERC la possibilitat d’entrar al Govern per liderar el procés i que els republicans ho van rebutjar.

En una entrevista a RAC 1, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ja ha contestat aquestes afirmacions assegurant que no vol polemitzar. “Del que es tracta és d’aconseguir els objectius, no pas de polemitzar”, ha afirmat Junqueras. “Si dic que no és cert automàticament em diran que ho he desmentit i l’altra part tornarà a parlar. No tinc per costum opinar sobre les opinions dels altres, totes em semblen molt legítimes”, ha reblat.