L'epidemiòleg Oriol Mitjà s'ha mostrat taxatiu en un fil de Twitter: "La tercera onada de la Covid és segura [a Catalunya], si no actuem diferent". Mitjà ha lamentat que no hi ha hagut "cap millora significativa" en l'estratègia de control de la pandèmia des del juliol per part del Govern, i ha posat com a exemple que els cribratges massius han quedat restringits "a Metro Nord", que els tests ràpids d'antígens a les farmàcies "només es fan per invitació amb carta", i que el rastreig de contactes segueix "igual".

Al seu entendre, la Conselleria de Salut "xoca contra el mateix mur". "L'estratègia per evitar el confinament és testar-tracejar-aïllar, però no ho fem amb prou intensitat. Els screenings (cribratges) s'haurien de fer a les 9 regions de l'Institut Català de la Salut, de forma continuada, cada setmana prioritzant els barris amb més incidència", ha afegit.

Mitjà ha admès que la Conselleria de Salut diu que no té diners per pagar ajuts als sectors econòmics afectats per les restriccions, com a Alemanya o França, "però cal entendre que sí que tenen diners per a tests d'antígens". "També seria bo que es deixin ajudar pel sector privat o pel ciutadà. Els tests d'antígens es podrien fer a empreses i farmàcies sense prescripció mèdica i sense cost per a Salut", ha aconsellat.

També ha lamentat que la conselleria no es refiï del Radar Covid. "Salut no confia en el Radar Covid, perquè no permet la traçabilitat. No obstant, aquesta és la fortalesa de l'app, que ella mateixa avisa els contactes exposats, sense necessitat d'informar-ne les autoritats", ha insistit.