La crisi migratòria viscuda en els darrers dies a Ceuta ha estat utilitzada pel partit de Vox per defensar un discurs impregnat de xenofòbia. És més, la presència del líder de la formació d'extrema dreta a la ciutat autònoma ha deixat imatges que han provocat la indignació de l'epidemiòleg Oriol Mitjà

Així ho ha expressat a través del seu perfil a Twitter. Mitjà ha compartit una escena que ha descrit com "la foto de la insolidaritat, la crueltat, l'egoisme i també de la morbositat i la immoralitat". 

 

tuit oriol mitjà santiago abascal ceuta

Twitter Oriol Mitjà

"La imatge de la morbositat"

El contingut? El president de Vox, Santiago Abascal, envoltat de càmeres i micròfons dels mitjans espanyols per tal de registrar i retransmetre les seves declaracions. 

 

Santiago abascal ceuta

Twitter Oriol Mitjà

Ceuta prohibeix un míting de Vox

I és que, on va el discurs de Vox, hi apareix la confrontació que, en moltes ocasions, acaba sent utilitzada pels ultradretans per reafirmar-se en els seus arguments.

Precisament per evitar uns possibles enfrontaments, la Delegació de Govern a Ceuta ha prohibit el míting que Abascal, havia convocat per aquest dilluns a la Plaça dels Reis a les 20 hores i les mobilitzacions que, en paral·lel, s'estaven promovent a través de xarxes socials a la ciutat autònoma per a "donar la cara contra tant fatxa".

Diverses concentracions convocades

En un comunicat, l'autoritat governativa ha precisat que "després de conèixer l'existència de diverses concentracions convocades per a la setmana i davant la possibilitat que aquestes mobilitzacions suposin un risc per a la seguretat ciutadana dona l'actual situació de la nostra ciutat s'ha resolt prohibir-les".

L'objectiu, "recuperar la normalitat"

Segons el parer de la Delegació, en la conjuntura en què es troba Ceuta, amb gairebé mil menors marroquins que van entrar irregularment entre dilluns i dimecres acollits i centenars de persones deambulant encara pels carrers, "tots hem d'unir esforços per recuperar la normalitat".

"No és moment de tensar més la situació i crispar la pacífica convivència dels ceutins", ha entès la institució, que ha fet una crida "a tota la ciutadania" perquè actuï "amb responsabilitat".

Vox pretenia amb aquest segon acte públic en menys d'una setmana a Ceuta amb Abascal com a protagonista "posar a les ciutats autònomes i les seves fronteres al centre de l'agenda política, especialment després de la invasió patida per Ceuta i promoguda pel país veí".

Abascal, que aquest diumenge celebrarà un acte públic a Sevilla, preveu viatjar a la ciutat espanyola nord-africana al costat d'una representació de Grup Parlamentari del seu partit a Andalusia encapçalada pel seu president, Macario Valpuesta, i el seu portaveu, Manuel Gavira, els quals han anunciat que deixaran de donar suport al Govern autonòmic de PP i Ciutadans per la seva disposició a acollir 13 dels 200 menors tutelats que es repartiran per tot Espanya per alliberar equipaments i facilitar a Ceuta l'allotjament dels últims nens i adolescents sols que han rebut. 




Imatge principal, l'epidemiòleg Oriol Mitjà / TV3