L’endemà que Pedro Sánchez i Pablo Iglesias anunciessin un preacord per a un govern de coalició i donessin el tret de sortida a la investidura, Oriol Junqueras ha assegurat que ara per ara el que té el candidat socialista és el no d’ERC. “Només demanem seure i parlar”, ha afirmat en declaracions a El Món a RAC1.

Junqueras ha deixat molt clar que abans de res el que ha de fer Sánchez es reprendre el diàleg  ha afirmat que “el primer que ha de passar és que Sánchez vulgui parlar, que segui i que parli. Potser podria començar per convocar el president Torra i el vicepresident Aragonès”, ha afegit.

L'error de convocar eleccions

El líder d’ERC ha emmarcat el preacord entre el PSOE i Unidas Podemos  en el fracàs de les dues formacions a les eleccions del 10-N. Al seu parer va se un error convocar els comicis perquè ha sortit enfortida l’extrema dreta. En aquest sentit, ha retret al PSOE que s’hagi deixat arrossegar pels plantejaments de la dreta. “Ha cedit tant que ha fet central el seu ferotge anticatalanisme”, ha afegit.

Preguntat pel pronunciament de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la UE que ha considerat que se l’havia de reconèixer com a eurodiputat, encara que no recollís l’acta al Congrés, que arriba després que el Suprem el condemnés, Junqueras afirma que es tracta “d’una arbitrarietat més de l’Estat, una vulneració més de drets i llibertats. Marchena ens volia a presó per damunt de tot i sabia a consciència que amb aquest ardit podria vulnerar els meus drets, ens volien apartats”.

Missatge a Albert Rivera

En un moment de l’entrevista se li pregunta per quin missatge li enviaria a Albert Rivera, ara que ha decidit deixar la política després de la patacada que ha patit Ciutadans a les eleccions del 10-N. El missatge seria aquest: “Que, sobretot, a la vida, s’ha de ser bona persona”.