"La independència de Catalunya no serà unilateral, serà multilateral". Aquesta és l'afirmació que ha fet el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, aquest matí a El Suplement de Catalunya Ràdio.

Ho ha justificat dient que "hi intervindran molts actors" i que "no és una partida amb un sol jugador", sinó que "n'hi ha molts i diversos", com el Govern i els diferents membres que composen Junts pel Sí.

Junqueras ha posat de manifest que "ja som al període de transició" i ha explicat que hi haurà un moment en què Catalunya "haurà d'actuar com un estat independent perquè les lleis avancin". Per això, ha subratllat, les tres lleis de la desconnexió impulsades pel Govern "són necessàries per poder actuar així".

El problema de Catalunya

El vicepresident del Govern ha volgut deixar clar que el "problema" de Catalunya "no està en l'esforç fiscal sinó en què aquest esforç no reverteix en la societat catalana" i ha recordat que, malgrat les seves "mancances", l'economia catalana "va bé".

A tot això s'hi suma el fet que "l'Estat, i més concretament el PP, no ens en deixarà passar ni una" i s'ha lamentat que el Govern espanyol "ho impugna tot i ho impugnarà tot tal i com ho ha fet fins ara".