El senador de Compromís Carles Mulet ha dut a terme aquest dimecres una original protesta en el seu discurs. Per tal de criticar que el procés català s'estigui utilitzant "com una cortina de fum per tapar-ho tot", el senador valencià s'ha passat durant un minut de la seva intervenció repetint la paraula "Catalunya". "A que n'esteu tips? Doncs només he estat un minut, imaginin-se quatre anys; estem tips de vostès", ha afirmat contundentment.

El Senat debatia durant aquest dimecres una moció presentada per Ciutadans aquest dimarts que demana al govern espanyol que no es concedeixin indults ni cap altre privilegi als presos polítics. Ha estat aleshores quan Mulet ha retret que "de nou" es tornés a parlar de Catalunya, un territori que "viu una situació política preocupant que les forces de dreta i d'extrema dreta es dediquen a fer encara més gran", però que s'utilitza "com una cortina de fum".

Segons ha denunciat Mulet, "mentre es parla de Catalunya no es parla dels problemes reals de les persones, com la precarietat o la violència de gènere. Mentre es parla de Catalunya, no es parla de l'asfixia econòmica que viu el País Valencià per un sistema de finançament injust".