El diputat i coordinador general de Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, i la diputada de la CUP, Gabriela Serra, ha entregat aquest dimarts al conseller d’Exteriors, Raül Romeva, una resolució a favor del referèndum català signada per 150 organitzacions d'esquerres d’una quarantena de països.

La resolució es va aprovar durant el XXI Seminari Internacional “Els partits i una nova societat”, que els passats 23, 24 i 25 de març es va reunir a Ciutat de Mèxic. La proposta, presentada per Esquerra Unida i Alternativa i la CUP, defensa la lluita del poble català pel seu dret a l’autodeterminació i reclama la celebració d’un referèndum vinculant a Catalunya.

A l’esdeveniment, convocat pel Partit del treball de Mèxic, hi van assistir Nuet i Serra. El diputat de CSQP ha posat en valor que un nombre tan gran i divers d’organitzacions de tot el món hagin aprovat per unanimitat la resolució. “Estem sumant, fent feina de formiga i recollint suports de tota mena”, ha destacat.

Què diu la resolució?

El text mostra la seva preocupació “per la constant negativa al diàleg democràtic del govern d’Espanya”, i denuncia l’“ofensiva judicial contra qualsevol iniciativa política desenvolupada per la majoria política i social catalana dirigida a habilitar la convocatòria i realització del referèndum”.

Les organitzacions signants manifesten el seu suport a les “massives, constants i pacífiques” mobilitzacions protagonitzades per la societat civil catalana, i l’encoratja a “no desistir en la consecució del seu dret a l’autodeterminació”.

“Ara més que mai, Europa i els seus pobles, així com la resta de pobles del món, mereixen exercir la democràcia i el poder constituent que per dret els pertany com a subjectes actius de transformació, per construir societats més lliures, més justes i més sobiranes”, conclou el document.