La majoria de grups de l'oposició han qualificat de "nyap jurídic" el decret d'ajornament del Govern que pretenia canviar les eleccions del 14-F per al pròxim 30 de maig després de la suspensió cautelar del TSJC. D'aquesta manera, li han demanat al vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, que corregeixi la situació en les al·legacions que l'Executiu ha de presentar demà al tribunal.

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat que la intervenció d'Aragonès l'ha deixat "preocupat, perplex i indignat". El dirigent taronja, en un to de desesperació, ha qualificat de "nyap" el decret del Govern i ha lamentat que per un cop que Govern i oposició es posen d'acord, l'Executiu "no és capaç" de fer "les coses bé". També els ha retret que donin les culpes a "la conspiració de l'Estat espanyol i el PSC".

El PSC es defensa

La portaveu del PSC, Eva Granados, també ha mostrat "perplexitat" amb el discurs d'Aragonès i ha comentat que "el desconcert que ha assumit el país és intolerables". Granados també ha acusat el líder republicà d'enganyar quan ha dit que van ajornar les eleccions. "Va dir que ajornaria i el que ha fet és desconvocar", ha etzibat recordant-li que no podia suspendre unes eleccions que es van convocar per "imperatiu legal".

Davant de les acusacions de l'independentisme, Granados també ha volgut deixar clar que el seu partit està a favor de preservar tots els drets i ha tornat a reivindicar "l'ajornament tècnic" que van proposar i que passava per fer les eleccions al mes de març.

Comuns, CUP i PP demanen correccions

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha constatat que "estem davant d'un Govern que no sap governar, ni garantir les eleccions ni ajornar-les". Tot i admetre que està a favor de l'ajornament ha criticat el decret i ha instat el vicepresident a "no deixar cap marge de dubte" en les al·legacions davant del tribunal.

El diputat de la CUP Vidal Aragonès ha criticat que el ple de la Diputació Permanent hagi dedicat cinc hores a la festa 'rave' de Llinars i a la resolució cautelar del TSJC "quan tenim la crisi sanitària, econòmica i social més greu que hem viscut mai tots els que estem en aquesta sala". També ha avisat a Aragonès que prepari dos decrets més "tenint en compte quina és la sala que decidirà".

El líder del PP de Catalunya, Alejandro Fernàndez, ha qualificat la suspensió de l'ajornament de "nou episodi d'incompetència que desprestigia més les institucions catalanes". També ha revelat que a la taula de partits la decisió no es va votar, "sinó que es va compartir", i que el seu grup va demanar al Govern que consultés la JEC per fer el decret d'ajornament. "Però no ho van voler fer per aquest enfrontament estèril i aquest orgull de preadolescent".