L'arribada de la llei del Referèndum al ple del Parlament ha indignat l'oposició. Cs, el PSC, el PPC i CSQP han carregat contundentment contra Junts pel Sí i la CUP per haver invocat l'article 81.3 del reglament que permet l'alteració de l'ordre del dia i així incloure al ple la proposició de llei del Referèndum. Tots ells han considerat que amb aquesta acció es volen "trepitjar" els drets dels diputats i dels ciutadans que representen.

Les queixes d'aquests grups han arribat tot just en començar el ple, i després que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hagi proposat fer una primera votació sobre la petició d'alteració de l'ordre del dia de JxSí i la CUP i una segona votació per entrar les lleis al ple en el tràmit de debat i votació final.

Des de Cs, el diputat Carlos Carrizosa ha assegurat que l'alteració de l'ordre del dia, per incloure la votació de la llei, és una vergonya i ha considerat que d'aquesta manera s'han "atropellat els drets dels catalans". 

Per part del CSQP, el diputat Joan Coscubiela ha tornat a defensar el referèndum, però "amb garanties", i ha assegurat que aquest nou intent dels independentistes pretén "burlar el govern espanyol", s'estan inventant una llei "bucanera". A més, considera que "s'estan carregant" la possibilitat de fer un referèndum vinculant.

El PP, en boca del portaveu Santi Rodríguez, ha recordat que "la documentació per ser debatuda ha d'estar en disposició dels diputats 48 hores abans" i ha demanat respectar "els drets dels diputats".

El PSC, per la seva banda, ha portat la llei del Referèndum al Consell de Garanties Estatutàries. En el seu pronunciament, el diputat Ferran Pedret ha assegurat que s'han fet "saltar pels aires els procediments" i ha demanat una reconsideració.