L'oposició ha criticat aquest dimarts la campanya amb cartells de Francisco Franco i on es llegeix: "No votis l'1 d'octubre, no a la república".

Des de Ciutadans han criticat la campanya "dels socis de Govern de Puigdemont", en referència a la CUP, i l'han considerat una "comparació desafortunada". Tot i les especulacions a les xarxes socials, finalment l'organització República des de baix s'ha atribuït l'autoria de la campanya, si bé és cert que membres de la formació anticapitalista han compartit les imatges a les xarxes socials.

El portaveu adjunt del PSC, Ferran Pedret, ha titllat la campanya com un "intent barroer i una manera maldestra de vincular a les persones que tenen una opinió contrària a la independència amb el franquisme".

Per part de Catalunya Sí que es Pot, el portaveu de la formació, Joan Coscubiela, ha lamentat l'ús de la imatge de Franco en els cartells i ha assegurat: "Els qui hem viscut i patit el franquisme mai se'ns ocorreria barrejar la imatge de Franco amb el procés".

Deixant de banda l'actitud de Cs, PSC i Catalunya Sí que es Pot, el president de Junts pel Sí, Lluís Corominas, ha avalat la campanya i ha reivindicat el dret de cadascú a "fer les campanyes que cregui oportunes". "Nosaltres no estem aquí per fer de censors", ha conclòs.