Els partits de l'oposició han demanat la compareixença del president, Carles Puigdemont, per tal que doni les explicacions necessàries sobre el cas EFIAL. En especial, en el capítol que investiga les possibles adjudicacions irregulars de contractes a aquesta empresa en l'època que Puigdemont va ser alcalde de Girona. 

El PP i la conspiració

El coordinador general del PP, Xavier Garcia Albiol, ha estat el primer a demanar la compareixença del president i ha avançat que, si no ho fa avui, a final del dia el grup parlamentari registrarà una petició per forçar la compareixença de Puigdemont al Parlament abans del proper ple.  

A més, Albiol ha qüestionat la reacció de CDC que, davant dels escorcolls, ha acusat el PP i el ministre Fernández Díaz. "Els conspiradors els tenen ben a prop. No cal anar a Madrid, els tenen al seu grup parlamentari: són els d'Esquerra", ha dit en referència a l'origen de la investigació que és una denúncia dels republicans. 

C's vol una comissió

A banda de sumar-se a la petició del PP, C's ha anunciat que farà arribar a la resta de grups la proposta per impulsar una comissió d’investigació sobre l’adjudicació dels concursos a dit als ajuntaments. 

"Per molt que CDC s’esforci a canviar la imatge del partit i no les persones, no hi haurà una estelada prou gran per tapar tots els casos de corrupció", ha advertit el portaveu de C's al Parlament, Fernando de Pàramo.

PSC 

Des del PSC, Eva Granados ha descartat donar suport a la creació d'una nova comissió i ha argumentat que ja hi ha una comissió sobre corrupció on els grups poden exposar les seves peticions. 

D'altra banda, Granados s'ha mostrat prudent pel que fa a l'operació judicial: "Tenim la plena seguretat que Puigdemont donarà les explicacions que calgui", ha dit. També ha apuntat que han demanat als grups municipals dels ajuntaments implicats que col·laborin amb la justícia.