Dos dies després que el Departament d'Interior comuniqués a l'Assemblea Nacional Catalana (ACN) que els Mossos d'Esquadra impediran que independentistes tornin a tallar l'avinguda Meridiana de Barcelona a partir d'aquest cap de setmana, el Consell per la República ha volgut donar suport als manifestants que han tallat aquest carrer durant 666 nits. Ho han fet en un comunicat en què han censurat la decisió d'Interior: "Davant la repressió continuada contra l’independentisme per part de l’estat espanyol, no podem fer altra cosa que protestar des dels carrers i les institucions perquè no hi ha res pitjor que normalitzar la repressió", adverteixen des d'aquest organisme independentista. En aquest sentit, han demanat al Govern que rectifiqui i garanteixi l'exercici del dret a la manifestació. 

En el comunicat, el Consell per la República, recorden que Espanya ja no es considera una democràcia plena en l'informe anual de la revista The Economist, sinó que aquesta ja és defectuosa, fonamentalment pel bloqueig del Consell General del Poder Judicial. "El poble de Catalunya, fart de viure en una democràcia defectuosa com l’espanyola, té dret a lluitar per una Catalunya lliure, sobirana, justa i republicana, on els drets fonamentals, com el dret a la llibertat d’expressió i manifestació siguin respectats sense més limitacions que aquelles que s’estableixen en la defensa dels drets humans", escriuen des del CxRep. Carles Puigdemont, president de l'organisme, també va fer referència a l'informe de The Economist en una irònica piulada.

Intents de boicot 

Davant aquesta situació actual, des de l'entitat identifiquen la protesta de Meridiana Resisteix com la representació "dels valors democràtics i de lluita en defensa dels drets civils i polítics als quals el Consell per la República dona suport". "Davant la protesta pacífica per reivindicar el primer d’octubre, recordar la lluita per la independència i denunciar les sentències contra l’independentisme, els manifestants han rebut amenaces, agressions i contraconvocatòries per part de grups de l’extrema dreta que són del tot inacceptables", afegeixen, amb relació a alguns episodis que s'han donat en aquestes 666 nits de talls.

En diferents ocasions, grups d'unionistes entre els quals polítics de Ciutadans i PP, han intentat boicotejar els talls, fent sonar, per exemple, l'himne d'Espanya. De fet, cada dimarts el grup Meridiana sin Cortes es manifestava per eliminar aquestes protestes dels independentistes. 

Per tot plegat, resumeixen des del Consell, donen tot el seu suport a la manifestació del moviment Meridiana Resisteix, tot reclamant al Govern de la Generalitat de Catalunya que "rectifiqui davant les últimes decisions i continuï garantint l’exercici a reunió i manifestació a la via pública, sempre en les condicions i horaris comunicats". A més, han animat a tots els ciutadans de Catalunya a fer costat a les convocatòries que des d’aquest moviment civil en defensa de les llibertats del poble de Catalunya es convoquin. Ahir, per exemple, va assistir-hi l'exconseller Jordi Turull.