Les tres empreses prequalificades per tirar endavant el projecte del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, el projecte conegut fins ara com a BCN World, han signat avui tres acords amb el Govern de la Generalitat on es comprometen a aportar 2,5 milions d'euros cadascuna com a fiança pel projecte.

En contrapartida, l'executiu de Puigdemont garanteix a les empresses (Hard Rock, Melco i Grup Peralada) "la disponibilitat del sòl i el dret a compra" un cop s'hagi aprovat el Pla Urbanístic Director (PDU), previst pel mes de novembre. "Les empreses compraran aquests terrenys a Incàsol", que fa com intermediari amb l'actual propietari dels terrenys, La Caixa. 

El Govern també dóna més marge als possibles operadors per poder presentar els seus projectes. Això significa que si fins ara tenien 30 dies per presentar-los a partir de l'aprovació del PDA, ara en tindran 90 en total. Una petició que les empreses han posat avui sobre la taula durant la reunió que han mantingut a Palau amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Un cop s'hagin presentat els projectes, després es resoldrà el concurs de llicències. Això permetrà mantenir "el calendari" i començar les obres del complex d'oci de la Costa Daurada a principis de l'estiu del 2017. "Llavors ja no hi haurà marxa enrera", ha sentenciat Rull. Ara mateix, s'espera que es presentin dos projectes: el del Grup Peralada i el de Hard Rock-Melco, que es presentarien conjuntament. Sigui com sigui, hauran de presentar un projecte pel 100% dels terrenys. Ara bé, el conseller de Territori no descarta fins i tot que les tres puguin anar de la mà. No obstant, ara mateix és bastant "improbable", segons fonts coneixedores. 

Precisament Rull ha titllat aquest "compromís" en els acords com un dels moments "més transcendent i sòlid" que ha viscut tot el projecte del complex de casinos. Un projecte que s'ha redimensionat des de l'inici de 2012. Ara el nou pla contempla que el 96% del sostre edificable es destinarà al turisme de convencions i oci: un 57% als hotels, 16% a l'oci, 7% a l'activitat comercial i un 4% al joc.