Tot i el seu primer intent, la Junta Electoral Central no va aconseguir vetar la candidatura europea de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Ara bé, les traves que tot aquell conflicte jurídic va comportar, va tenir conseqüències. Una de les principals, que com que no es va autoritzar fins l'últim moment, Junts per Catalunya - Lliures per Europa no va poder desenvolupar la tramesa electoral amb normalitat. És a dir, fer els enviaments corresponents perquè els ciutadans rebin a casa la butlleta per anar a votar. D'aquí que el partit decidís fer una crida ciutadana per recaptar fons per poder imprimir i distribuir les butlletes, l'operació paperetes

En poc més d'una setmana JxCat ha recaptat més de 100.000€ i "gràcies a ells podrem arribar a totes les llars del país". Ho ha anunciat Aleix Sarri, el número 7 de la llista de Puigdemont, que ha aprofitat per denunciar que "la repressió no només és allò que ens fan directament sinó també tot el temps que ens dediquem a solucionar tots els problemes que ens generen". Ara iniciaran una segona fase, que és organitzar parades arreu del territori perquè tothom qui ho vulgui pugui recollir la papereta. A més, hi haurà dues furgonetes que recorreran Lleida, Tarragona i Girona. "Perquè ningú es quedi sense la papereta que la JEC no ha volgut que tingués i que ningú no ens privi de votar la llista de Puigdemont", ha explicat la diputada Aurora Madaula. 

Quedarà encara un tercer assalt, centrat exclusivament en Barcelona. Per poder arribar a tots els punts de la capital catalana, JxCat demana més voluntaris i més aportacions, per imprimir i fer una bustiada per la ciutat. 

Mentrestant, Puigdemont, Comín i Ponsatí segueixen fent campanya electoral viatjant per punts estratègics d'Europa. Aquest dijous, amb parada a Berlín, concretament al Bundestag. Des d'allà, com cada dia, connectaran amb Catalunya per videoconferència. I atenció, perquè diumenge Puigdemont serà a Madrid. Per via telemàtica, en un míting de JxCat a la capital espanyola.