Després que la Fiscalia Anticorrupció al·ludís a una "presumpta investigació 'xivatada'" del secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, avui surt a la llum com van ser aquells sis dies de reunions entre Nieto i el germà de l'expresident de la Comunitat de Madrid, Pablo González.

Segons publica avui El Confidencial, el sumari sobre la qüestió ocupa set pàgines que relaten els moviments dels germans González el mes de març que haurien culminat amb una reunió entre Nieto i González (el germà de l'expresident).

Pablo González i l'altra germana, Isabel Gema González, haurien tingut diverses converses entre els passats 3 i 6 de març, en què el primer explicava a la segona que Ignacio González hauria confessat haver rebut informacions sobre la possibilitat que tingués les trucades "intervingudes", però també "posen de manifest les mesures de seguretat que adopten per intercanviar informació, instant-se l'un a l'altre a tractar la qüestió pel telèfon fix". De fet, el sumari recull com a la conversa se sent Isabel Gema dient el següent: "Jo és que mai li truco, saps? Quan vull alguna cosa li truco al fix".

Cita enregistrada

El 6 de març, els tres germans s'haurien reunit al despatx d'Ignacio González del carrer Alcalá de Madrid i en la conversa, que va ser gravada amb autorització judicial amb un micròfon ambiental col·locat per la Guàrdia Civil, es pot sentir com Isabel Gema pregunta "qui hi ha a la 'poli' ara", i Pablo li contesta que "[José Antonio] Nieto, l'alcalde de Còrdova".

Nieto havia estat alcalde d'aquesta ciutat entre el 2011 i el 2015. Llavors, Isabel Gema pregunta: "I ara què és?", i el seu germà li contesta: "Secretari d'Estat", mentre que se sent com Ignacio González diu el següent: "No sé, nano, així no es pot viure, en fi...", alhora que afegeix el següent: "Això és el que més m'acollona, el que sortirà pel telèfon", en referència al fet següent: "L'única qüestió que se m'acut és el tema del Brasil".

El tema del Brasil és la decisió del Canal de Isabel II de comprar l'empresa brasilera Emissao per 21 milions d'euros, quatre vegades més del que va costar. Tot això ha fet que Ignacio González s'hagi posat "en el pitjor", tal com confessava ell a la conversa.

El seu germà, a més, s'hauria reunit amb el secretari d'Estat prop del Ministeri de l'Interior, segons que es dedueix d'una trucada a la seva dona que va fer en sortir de la cita i, també, segons ha pogut confirmar el mitjà citat.