Noves dades en l'operació Lezo. L'Audiència Nacional investiga ara una suposada nova via de finançament il·legal del PP de Madrid perquè el jutge sospita que el partit hauria obtingut uns 16 milions i mig d'euros d'un pla d'inversions del govern de la comunitat fa deu anys, uns diners que suposadament pertanyien a un programa que aporta ajudes als municipis de Madrid per a fer-hi inversions.

Així ho publica avui El País, que afegeix que el jutge Eloy Velasco vol incorporar el pla a la peça secreta que analitza aquest presumpte finançament irregular durant l'etapa de Francisco Granados com a secretari general i Esperanza Aguirre com a presidenta.  

L'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González hauria parlat en una gravació sobre la primera compra irregular que va fer el Canal Isabell II a Sudamèrica i va definir-ho com un "pelotazo". També va carregar contra l'actual presidenta madrilenya Cristina Cifuentes, de qui va deixar anar que "aquesta gilipollas no tapa res, mentre que jo vaig haver d'arreglar allò del 2001", quan es va adquirir l'empresa brasilera Emissao Engenharia e Construçao per un valor sis vegades més alt que el real, segons les fonts judicials.

Nombroses propietats

També La Razón ofereix noves dades sobre l'operació, posant damunt la taula que aquesta trama tenia 91 finques, 23 cotxes de luxe, 21 productes bancaris i dues caixes de seguretat. Entre altres, González i la seva dona tenien 7 finques i béns immobles, a banda de cotxes i altres productes bancaris. La majoria dels titulars eren persones físiques, però també hi havia societats com a propietàries que ara estan sota control judicial.

Aquestes noves informacions impliquen part de la família de González, com la seva filla o el seu germà, a banda de la seva dona. Ell és a la presó des de divendres, ja que el jutge considera que González, juntament amb els altres 12 detinguts, hauria desviat de les arques públiques 23 milions d’euros a través d’operacions de l’empresa i de les seves filials a Llatinoamèrica.

Precisament per això, el govern de la Comunitat de Madrid ha anunciat que es personarà com a acusació particular en aquest cas.