El cas Kitchen correspon a l'operació desenvolupada el 2013 per la que s'hauria pagat amb fons reservats al qual era xofer de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, Sergio Ríos, perquè li sostragués documentació sensible del partit (PP) que obrava en el seu poder.

Ara, El Independiente ha pogut saber que, després d'investigar gran part del material confiscat al comissari José Manuel Villarejo, l'objectiu real del cas Kitchen era aconseguir gravacions sensibles que Bárcenas va fer a Mariano Rajoy, María Dolores de Cospedal o Javier Arenas, exvicesecretari del PP. 

El magistrat García Castellón, la Fiscalia Anticorrupció i la Unitat d'Afers Interns de la Policia espanyola creuen que la missió principal de l'operació Kitchen era robar a Bárcenas (en ple escàndol pels sobresous del PP) àudios que podien comprometre la cúpula del partit. 

El passat 16 de febrer, recorda el diari, Bárcenas va declarar que no gravava els seus interlocutors i també va negar que li haguessin robat cintes de conversacions personals amb terceres persones. En aquesta declaració, Bárcenas va explicar que ell i la seva família havien arribat a portar inhibidors per evitar ser gravats per tercers.

Així doncs, els investigadors de l'operació Kitchen apunten que el dispositiu va ser un encàrrec polític que beneficiava els dirigents del PP. Els agents s'haurien apoderat del material amb el que Bárcenas podia posar en un compromís a Rajoy i altres càrrecs.