Haver d'anar -probablement- a judici no és cap problema pel diputat al Congrés del PDeCAT Francesc Homs, que ja ha dit en diferents ocasions que el comportament de l'Estat els dóna "més força".

L'Operació Diàleg que suposadament està portant a terme el govern espanyol és per Homs "una comèdia" i "propaganda pura" perquè, a parer seu, ja ha quedat vist que "les coses amb la política espanyola són pràcticament impossibles". "Ho fan per dir que han fet les coses bé", ha aclarit.

Així ho ha dit avui a El Matí de Catalunya Ràdio, on ha volgut tornar a deixar clar al govern de Mariano Rajoy que, mentre ells pensen que judicialitzar la política "és una manera d'intimidar-nos", aquí es veu diferent, "ens dóna un plus de força", assegura Homs, que ha aprofitar per recordar que l'estat espanyol "s'està posant en un carreró sense sortida amb aquestes persecucions judicials".

Fins i tot, el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, "ja se'n va adonant que en la política espanyola hi ha poc a fer" i, de fet, ahir ja va deixar-ho pràcticament clar quan va apostar per proposar a Junts pel Sí i la CUP tirar endavant un referèndum "efectiu" i "sense pacte amb l'Estat".

No fan por

El diputat del PDeCAT ha dit clar i català que "per la via de la conflictivitat jurídica, no fan por", així com que "l'ofensiva jurídica de l'Estat no inhabilita el procés". Continuant amb la idea del Govern que fins el setembre hi ha marge per pactar amb l'Estat, Homs ha volgut mostrar el seu "esceptisisme" a l'hora d'arribar un acord amb els de Rajoy perquè, recorda, "ja ho hem intentat tot".

Precisament per això, ha insisitit en què "la mobilització del 9N és la més bèstia que hem fet a Catalunya" i, malgrat els diferents pals a les rodes que li ha posat l'Estat, tant a ell com a altres personalitats del món polític sobiranista, s'ha reafirmat en què "estic molt honorat d'haver contribuït a fer-ho" i ha mostrat el seu optimisme posant de manifest que "jo pronostico un 2017 de grans oportunitats".