La consellera de Presidència, Neus Munté, ha exigit al president espanyol, Mariano Rajoy, i a la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, que expliquin "qui és aquest senyor X i qui és la senyora X" que hi ha darrere l'Operació Catalunya.

Munté responia així durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern a la publicació de noves gravacions de converses entre Victòria Àlvarez, excompanya de Jordi Pujol Ferrusola, i el comissari Villarejo, que situarien rere aquesta operació la popular Alícia Sànchez Camacho.

La portaveu del Govern ha reclamat que el president i la vicepresidenta compareguin per donar explicacions sobre aquesta operació, que "mitjançant les clavegueres de l'Estat, amb males pràctiques i qui sap si amb l'ús de recursos públics, ha estat orquestrada per tal d'empastifar el bon nom de persones d'ideologia sobiranista i independentista".

La consellera ha advertit que el Govern dona credibilitat a aquestes informacions i ha reclamat a l'Estat que no pot ignorar aquestes denúncies quan davant altres informacions s'ha actuat de manera ràpida i contundent amb l'obertura d'investigacions per part de la Fiscalia. "La doble vara de mesurar és ja d'escàndol", ha exclamat.