Villarejo va convertir l'Operació Catalunya en un negoci. Així doncs, el conjunt de maniobres policials durant la primera legislatura de Rajoy per atacar el procés sobiranista no va tenir només una motivació política, segons eldiario.es. Segons recull el digital, el comissari José Manuel Villarejo apareix en unes gravacions organitzant un pla a favor que els banquers haguessin amagat diners dels Pujol durant l'última època, els germans Cierco, propietaris de BPA. 

A més a més, es veu com intenten extorsionar la banca rival, Andbank, i posar contra les cordes el govern andorrà, al que acusen de no haver col·laborat amb les autoritats espanyoles. 

Segons cita el diari, aquest últim objectiu és el que els permet parlar d'un suposat interès del govern de Rajoy pel seu pla. 

En aquestes gravacions, hi apareixen tres persones: Villarejo, investigat com a principal responsable d'una organització criminal, Adrián de la Joya, empresari i imputat com històric col·laborador del policia, i un altre empresari que no figura com a investigat, Alberto Pedraza. Segons eldiario.es, els tres parlen en un lloc que podria tenir l'etiqueta de reservat d'un restaurant el 19 de gener de 2017. 

De la Joya i Villarejo van quedar per dinar aquell dia al restaurant i al cap de mitja hora es va unir Pedraza, amb novetats. Pedraza, establert a Andorra, afirmant: "Javier està preparant un document amb les implicacions penals que ha comès Andbank, és a dir, el president del Govern (andorrà) perquè és el seu puto germà, i tinc connexions preparades documentades... i els hi fotrem una hòstia, a l'Audiència Nacional amb l'autorització del ministeri de Justícia, del Mazo, del Maza, de la seva puta mare, de Moix i de tots".