"Jo només tenia ganes d'explicar el que pot arribar a fer l'Estat, l'Operació Catalunya no és una suposada guerra bruta, és una guerra bruta". Això és el que ha dit l'exidrector de Método3, Francisco Marco, en una entrevista a Els Matins de TV3 per parlar del seu llibre Operación Cataluña. La verdad oculta

Marco assegura que el responsable tècnic és Eugenio Pino, un antic antidisturbis que amb l'entrada de Jorge Fernández Díaz, exministre d'Interior, es va posar al capdavant de la intel·ligència policial. L'altre home clau d'aquesta operació és, segons explica Marco, José Manuel Villarejo, que havia fet moltes operacions encobertes a la policia en pro de l'Estat a qui se li encarrega venir a Catalunya i "investigar a tothom per frenar el nacionalisme". A la vegada, explica que no sap segur si l'operació la va encarregar Fernández Díaz directament. 

L'exdirector ha indicat que quan l'any 2012 Jorge Fernández Díaz va ocupar el lloc de ministre, va fer dos primers encàrrecs: el primer el va fer a Martín Blas, i era protegir el PP, i el segon era encarregar-se de Catalunya, tasca de la qual es va ocupar Villarejo.

Francisco Marco també ha remarcat que Martín Blas va eliminar a Villarejo de les operacions relacionades amb Catalunya per posar-se al capdavant. "A partir d'aquest moment es dedica a fer viatges a Andorra per investigar els comptes dels Pujol", afegeix Marco. A més a més, Marco assegura que Blas va entregar un paper a un banc andorrà on hi posava: "Espanya està en guerra contra el nacionalisme, requerim els comptes de Mas, Junqueras i Pujol". 

Finalment, Marco diu que creu que amb l'arribada de Juan ignacio Zoido potser ja ha acabat l'Operació Catalunya "perquè quan va ser nomenat ministre va fer molta neteja". Assegura que tota la trama va començar l'any 2012 després d'una reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy on Mas va demanar un seguit de millores per Catalunya i el president espanyol s'hi va negar.