Existeix una "Operació Catalunya" contra el procés sobiranista, que reconeixeria el joc brut d'Interior contra Catalunya. Així ho ha assegurat el comissari José Manuel Villarejo Pérez, que avui ha declarat davant del jutge, imputat per presumptament participar en un enregistrament il·legal a policies i agents del CNI sobre Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com a pequeño Nicolás. En la seva declaració ha admès també la seva participació en una anomenada "Operació Catalunya", encara que no ha donat més detalls sobre la qüestió.

L'alt cap de la Policia ha reconegut que va treballar amb el comissari Marcelino Martín Blas durant el 2012, i que va ser llavors quan tots dos van coincidir en l'esmentada "Operació Catalunya". Martín Blas és qui va fer que imputessin Villarejo en el cas, i és per aquesta raó que Villarejo ha utilitzat "l'Operació Catalunya" per remarcar que la relació entre els dos era bona en aquell moment. Va ser així fins que, en el marc de l'operació, Villarejo va recriminar a Martín Blas estar investigant diversos policies al marge del control judicial.

Tot per frenar el procés

L'objectiu del dispositiu policial era el procés independentista. En la seva declaració, Villarejo ha reconegut que l'any 2012 va treballar amb Martín Blas per frenar el procés català.  Al setembre d'un any després va transcendir que Martín Blas i un altre comissari, José Luis Olivera -actualment al capdavant del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO)- van ser condecorats amb medalles al Mèrit Policial amb Distintiu Vermell.

Els dos comandaments es van reunir amb els fiscals anticorrupció de Barcelona per oferir els seus serveis en relació al cas Millet i van acabar proposant registrar la seu de CDC, així com practicar altres diligències contra persones responsables de la Fundació Trias Fargas. Aquestes actuacions van ser denegades en aquell moment pels representants del Ministeri Públic.

Fernández i De Alfonso

Per la seva banda, el mateix pequeño Nicolás, que també ha declarat avui davant el jutge, ha vinculat la conversa entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el cap de l'Oficina Antifrau a Catalunya, Daniel de Alfonso, amb l'enregistrament il·legal que sobre ell van fer agents del CNI i de la Policia.

"Em sorprèn que aquestes escoltes que es fan quatre dies abans del meu enregistrament parlin dels mateixos temes del que jo vaig parlar just fa dos anys", ha explicat. "El que em prenien com a broma s'ha anat convertint en real", ha afegit.