Avui fa quinze dies que l'Open Arms està amarrat al Port de Barcelona. I, segons ha denunciat el diputat d'ERC Ruben Wagensberg, només en els últims dos dies han mort 170 persones a les mateixa zona del Mediterrani on hauria d'estar treballant, prop de Líbia. Però el govern espanyol li prohibeix que pugui salpar per anar a salvar vides. 

A escassos quilòmetres d'on el vaixell espera l'autorització, al Parlament, s'ha enviat aquesta tarda un missatge contundent al govern del PSOE. El conseller d'Exterior, Alfred Bosch, l'ha acusat d'estar-se arronsant i d'anar en contra dels drets humans. Qui ordena el bloqueig de l'Open Arms és el Ministeri de Foment, al·lega que falten certificats de seguretat. Per això, el Parlament demanarà la compareixença del ministre del ram, José Luis Ábalos

La decisió d'obstruir la missió de rescat de l'Open Arms contrasta amb la primera acció estrella que va protagonitzar Pedro Sánchez dies després de la seva investidura, obrint el Port de València a l'Aquarius amb més de sis-centes nàufrags a bord.