La setmana vinent comença un nou judici contra l'independentisme. Ara és el torn del que es coneix com a cas dels Onze de la Subdelegació del govern espanyol a Lleida, un cas que es remunta fins al març de 2018, amb la protesta per la detenció a Alemanya del president a l'exili, Carles Puigdemont. Els onze represaliats s'enfronten a acusacions de desordres públics, amb acusacions per part de la Fiscalia que sumen 58 anys de presó i 40.000 euros de multa: es demana per a cadascun dels acusats tres anys de presó per desordres públics, nou mesos de presó per lesions i un any i mig per atemptat contra els agents de l'autoritat. Entre ells hi ha el raper Pablo Hasél, que podria sumar una condemna de fins a 15 anys de presó.

Amb les dates del judici marcades al calendari (el 23 i 24 de novembre tindrà lloc la vista), comencen ara els esforços per sortir en defensa dels onze represaliats. Aquest dissabte a les 19 hores ja tindrà lloc a Lleida una manifestació en defensa de tots ells, per la qual s'ha fet una crida a la manifestació. I ara, aquest cas s'ha portat al Parlament, en forma d'una moció que votarà la cambra catalana. La proposta vol aconseguir "pressió real i pública" per evitar que els Mossos d'Esquadra vagin a declarar o es retirin les acusacions "falses".

L'exdiputat de la CUP Pau Juvillà ha denunciat que els atestats de la Guàrdia Civil sobre els fets que van tenir lloc durant les protestes a la subdelegació per la detenció de Puigdemont a Alemanya "semblen ciència-ficció". "Hi ha un moment que diu 'Els denominats CDR són una mena de milícia urbana encarregada de dirigir l'agitació urbana aprofitant el descontentament popular, constituint-se en l'estructura d'autodefensa de la CUP, de la qual depenen'", ha remarcat. Per la seva banda, el portaveu de la Plataforma Antirepressiva de Ponent, Adam Camón, ha recordat que entre els onze encausats s'hi troba el raper Pablo Hasel, actualment empresonat, i ha denunciat que es troba en "condicions infrahumanes" al centre penitenciari de Ponent, amb una plaga de xinxes i bacteris al menjar. Segons Camón, Hasel es troba ara hospitalitzat per una infecció estomacal. Des de la Plataforma s'ha criticat també la política d'ERC a l'hora de pactar amb el PSOE la reforma del delicte de sedició i han assegurat que no és res més que una "sortida individual per salvar els vostres" que al mateix temps esdevé una "arma més per a l'Estat", ja que criminalitza la mobilització popular.

Rebuda de Puigdemont a Brussel·les

Precisament aquesta mateixa setmana, Carles Puigdemont ha rebut una delegació de la Plataforma Antirepressiva de Ponent a Brussel·les, que hi ha viatjat per portar el cas dels Onze de la Subdelegació de Lleida. "Avui ens hem reunit en el Parlament Europeu amb el president Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín per explicar el cas dels onze de la subdelegació. Els pròxims 23 i 24 de novembre serà el judici", va dir als mitjans Alicia Monterroso, membre de la plataforma. Posteriorment, van visitar l'Eurocambra per denunciar la persecució de la "dissidència política" a l'Estat espanyol i deixar ben clar que continuaran "lluitant per l'absolució del cas dels onze de la subdelegació i d'altres casos repressius al territori".