L'Alt Comissariat de l'ONU pels Drets Humans, Zeid Ra'ad Al Hussein, demana una investigació independent i imparcial sobre els actes de violència policial de diumenge a Catalunya després de mostrar-se avui molt "pertorbat" per la violència ocorreguda a Catalunya aquest diumenge i va demanar una investigació independent i imparcial sobre els fets.

"Estic molt pertorbat per la violència a Catalunya diumenge. Amb centenars de persones ferides, urgeixo a les autoritats espanyoles que s'assegurin una investigació rigorosa, independent i imparcial sobre tots els actes de violència", ha afirmat Zeid en un comunicat. "Les respostes de la policia han de ser sempre proporcionades i necessàries", ha agregat el màxim responsable de drets humans de l'ONU.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va afirmar ahir que el referèndum que consultava sobre l'escissió de Catalunya no es va dur a terme, mentre que l'executiu català va declarar que no només va tenir lloc, sinó que el va guanyar, la qual cosa avala una declaració unilateral d'independència. "Crec fermament que la situació actual s'hauria de resoldre a través del diàleg polític, amb total respecte a les llibertats democràtiques", ha suggerit Zeid.

Així mateix, l'alt comissariat ha fet una "crida" al govern espanyol perquè "sense demora" accepti les peticions de visites de tots els experts en drets humans de l'ONU que així ho desitgin, sense especificar cap dels més de mig centenar existents.