La presidenta de la mesa de l'Assemblea de Representants del Consell per la República, Ona Curto, ha compartit aquest diumenge un missatge a través de Twitter, on ha assegurat que la institució que presideix és garantia de "transparència" i de "contacte directe amb la ciutadania". Curto, que ha pres possessió del càrrec durant la primera sessió constitutiva del Consell, ha expressat en la mateixa piulada la seva convicció pel projecte: "Amb el Consell per la República és possible", ha conclòs. A més a més, la presidenta ha presentat la nova web oficial de l'Assemblea, similar a la pàgina del Parlament català, on els membres del Consell poden trobar i consultar les dades dels membres de la Mesa i dels 121 representants escollits. 

TUIT ona curto

Transparència

La nova pàgina es troba dins de web del Consell per la República i té la funció d'assegurar la transparència de govern. A banda de poder accedir al currículum dels representants i contactar amb ells, aquest nou portal compta amb un buscador amb el qual qualsevol usuari del Consell pot trobar els representants de la seva circumscripció territorial, només cal introduir el número o ID personal que figura a la targeta d'identitat digital republicana. 

captura web assemblea consell

La nova pàgina web de l'Assemblea de Representants del Consell per la República

captura buscador assemblea

Primera sessió 

En la primera sessió constituent, la presidenta Curto ha reivindicat la "transversalitat" del Consell i ha demanat "ser-hi i ocupar" aquest espai. Curto considera que es tracta d'una eina "molt útil", si bé reconeix que actualment "falten electes". "Ara per ara és l'eina que té més contingut i estratègia. És important que la legitimem i que la tinguem en compte", ha assenyalat. La nova presidenta també ha destacat la forta presència femenina en el consell, que compta amb més del 70% de dones i assenyala que el Consell per la República és "una eina més" per arribar a la independència. "Si no funciona aquesta en trobarem d'altres", ha reblat. Curto ha lamentat el "punt de desconeixença i desconfiança" que hi ha hagut amb relació al Consell. Per això, la presidenta de l'Assemblea i regidora de la CUP d'Arenys de Mar ha demanat "legitimar" l'ens i espera que s'incorporin més càrrecs electes a l'Assemblea. "El més important és que s'hi vagin sumant, però sí que és cert que en falten molts", ha reconegut la presidenta. L'Assemblea de representants del Consell per la República ha escollit la cupaire en un ple celebrat a Canet de Rosselló (Catalunya Nord).

En les eleccions, Curto ha quedat per davant de Maria Costa i Jordi Pessarodona que ocuparan les dues vicepresidències de la mesa. Els membres de l'assemblea també han votat les dues secretaries, que han estat per Joan Puig i Assumpció Lailla. Després de les votacions dels càrrecs de l'assemblea, s'han aprovat les comissions de treball. Tot plegat en un ple en què hi han participat els membres de l'assemblea i que ha comptat amb la presència, entre d'altres, del president Carles Puigdemont, Toni Comín o Laura Borràs.

Puigdemont

En un discurs pronunciat durant el primer ple, el president Puigdemont ha admès que "no tothom se sent còmode amb aquest rol ni tothom se sent content". "Vol dir que anem bé", ha reblat amb ironia. A parer seu, la inquietud que provoca el Consell obeeix al fet què hi ha un moviment en marxa, que "s'organitza i no té por", que "de manera persistent camina per un camí s'ha de traçar i que s'ha d'esporgar". "És una realitat que a alguns potser els impressiona, a nosaltres ens anima molt", ha reblat. L'Assemblea s'ha constituït després que a finals d'octubre va escollir els seus 121 membres, dels quals 81 corresponen a candidatures ciutadanes i 40 a càrrecs electes, essencialment membres de Junts i Demòcrates, així com alguns regidors de la CUP, com la presidenta de l'Assemblea, i càrrecs d'ERC, que han esquivat les reticències dels republicans davant l'òrgan impulsat per Puigdemont. 

 

Foto principal: la presidenta de la Mesa de l'Assemblea de Representants del Consell per la República, Ona Curto / ACN