L'Assemblea de Representants del Consell per la República ha volgut expressar aquest matí a Canet de Rosselló un missatge clar sobre la seva voluntat de transversalitat política i ha escollit la regidora de la CUP d'Arenys de Mar Ona Curto presidenta de la Mesa. Entre vuit candidatures que s'han presentat per assumir el càrrec, Curto ha aconseguit el 50,4% dels vots.

Com a vicepresidenta primera ha estat escollida l'alcaldessa de Banys d'Arles, Maria Costa, mentre que l'exregidor d'ERC Jordi Pessarrodona ocuparà la vicepresidència segona; pel que fa les secretaries, la primera ha quedat en mans del periodista i exdiputat d'ERC Joan Puig i la segona, per a la diputada de Demòcrates Assumpció Laïlla.

 

 

"Venim a construir, a fer feina, a treballar amb totes les sensibilitat i les mirades", ha assegurat Ona Curto en prendre possessió de la presidència, i abans d'obrir el debat i votació del decret de constitució de les comissions en què s'organitzarà l'Assemblea.

Eina molt útil

En unes declaracions abans de l'elecció, Curto havia subratllat que el Consell per la República és una eina molt útil i la que "ara mateix té més estratègia i punts de contingut" per tirar endavant la independència. La regidora d'Arenys ha atribuït l'escassa presència de la CUP al Consell, on només hi és present Poble Lliure, a "un punt de desconeixença i també la desconfiança".

En aquest sentit, ha insistit en la necessitat de legitimar el Consell i en la importància d'ocupar aquest espai, raó per la qual ha apostat per sumar-hi més sensibilitats, i incorporar altres posicions i transversalitat. En aquest sentit, ha emfasitzat el pes de les dones, que representen més d'un 70% de l'Assemblea.

Entre els membres de l'Assemblea de Representants del Consell per la República figuren el president Carles Puigdemont, i els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig; la presidenta del Parlament, Laura Borràs, així com diferents càrrecs electes de Junts i Demòcrates. També hi ha dos representants de la CUP, Ona Curto i el regidor de Sant Pol de Mar David Hernández, a més d'alguns càrrecs d'ERC que han esquivat les reticències dels republicans a aquest òrgan. Entre aquests últims figura Ermenegild Llovet, regidor de Sant Pere de Torelló, que ha defensat que "el Consell és una eina imprescindible per donar continuïtat a l'octubre republicà" i ha apostat perquè torni a ser l'eina transversal en què no es pregunti d'on ve cadascú.

 

A la imatge principal, els membres de la Mesa de l'Assemblea de Representants del Consell per la República