A la presó. Aquí és on seria avui La Trinca si hagués continuat en actiu i fent cançons de crítica política i social. Un dels seus membres, Josep Maria Mainat, no en té cap dubte i en una piulada a Twitter assegura que ell, Toni Cruz i Miquel Àngel Pascual serien a Estremera fent companyia al vicepresident Oriol Junqueras. 

Mainat ha fet aquesta reflexió després de compartir un tuit d'Òmnium Cultural sobre la decisió del Tribunal Constitucional de tombar el recurs del raper Valtònyc per evitar la presó. El cantant haurà d'entrar a la presó. 

El raper mallorquí ha estat condemnat a tres anys i mig de presó acusat de calúmnies contra la corona espanyola i d'enaltiment del terrorisme. Va presentar un recurs al Tribunal Constitucional, però divendres va ser desestimat. 

Valtònyc va ser condemnat per l'Audiència Nacional el febrer del 2017 a tres anys i mig de presó per tres delictes (enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona i amenaces), si bé la pena a què se'l va sentenciar per cada un no va sobrepassar els dos anys de presó.

Un any després, el Suprem va ratificar la condemna quan va rebutjar que l'actuació de Valtònyc estigués emparada per la llibertat d'expressió i de creació artística, perquè va considerar que les seves cançons incloïen expressions de suport i lloança a les organitzacions terroristes GRAPO, ETA, i a alguns dels seus membres, així com frases contra la Corona i el president del Cercle Balear, Jorge Campos, a qui es van dirigir les amenaces.