Un grup d'independentistes ha engegat una iniciativa per organitzar una manifestació a Ginebra en suport de la membre de la CUP exiliada a la ciutat, Anna Gabriel. Sota el nom 'Omplim Ginebra', agafen com a model la manifestació que es va dur a terme el passat desembre a Brussel·les i que va reunir unes 40.000 persones.

La capital suïssa també ha estat escollida perquè és la seu d'organitzacions internacionals com l'ONU, la Creu Roja, l’Organització Mundial de la Salut o l’Oficina de l’Alt Comissionat pels Drets Humans i, per tant, és una bona opció per cridar l’atenció de la comunitat internacional.

Els organitzadors, que no estan vinculats a cap partit polític, han posat en marxa un canal de Telegram que compta amb més de 3.000 seguidors en menys de 24 hores en actiu. Añguns partits i entitats independentistes es desmarquen de la iniciativa i plantegen dubtes sobre la viabilitat i idoneïtat de celebrar una protesta d'aquestes característiques.

Per ara, no hi ha cap data concretada ni compta amb el suport explícit de cap entitat. Els membres de la iniciativa asseguren que els han contactat "força persones de diferents organitzacions" interessades a rebre "més informació i valorar-ho internament".