Òmnium Cultural es posa en ruta. Des d'avui i fins el 10 de setembre recorrerà 40 municipis d'arreu del país en una camopanya que vol denunciar  la repressió de l'Estat contra l'independentisme, reclamar l'amnistia dels presos i encausats per l'1-O, exigir l'autodeterminació i denunciar la vulneració de drets dels poders de l'Estat com la monarquia.

 

Un espai polivalent, inspirat amb el bibliobus d'Òmnium dels anys 70, s'instal·larà als municipis i acollirà diversitat d'activitats culturals i polítiques. Tant la instal·lació com les activitats que s'hi facin compliran les mesures preventives per la Covid-19 i s'adaptaran a l'evolució de la pandèmia. L'espai polivalent d'Òmnium farà ruta de dimecres a diumenge amb activitats de les 20 a les 23 hores. 

Tancament a Barcelona

'Òmnium en ruta' ja va arrencar el passat cap de setmana amb activitats a Manlleu i Berga. Aquesta setmana l'entitat independentista té previst visitar Santa Coloma de Farners aquest dimecres, Banyoles i Sant Feliu de Guíxols. Pel que fa al tancament de la campanya, l'entitat vol fer-lo el 10 de setembre a la plaça de la Universitat de Barcelona, però la decisió no està tancada en funció de l'evolució de la pandèmia.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha assegurat en la presentació de la campanya que l'estiu de 2020 torna a "no ser normal" per la situació de la pandèmia i perquè els presos de l'1-O dormen a la presó. "El tercer grau no és llibertat ni semillibertat", ha apuntat. La campanya, ha indicat,   vol ser una crida a la ciutadania a "aixecar el país per la cultura, pels drets i llibertats, l'amnistia dels presos, exiliats i represaliats i per l'autodeterminació".

D'entrada Òmnium ha descartat que el president de l'entitat, Jordi Cuixart, participi en alguns dels actes de la ruta. "Si més endavant és possible, ja mirarem en quin format", ha apuntat Mauri.