Òmnium Cultural ja ha aconseguit recaptar més de 200.000 euros per la lluita contra el coronavirus. L'entitat sobiranista va engegar fa només 24hores la campanya 'Esprint Solidari' per aconseguir recursos que aniran destinats a la diverses investigacions per la cura del virus i per aconseguir material sanitari, i ja han recollit els primers fruits. 

Concretament, aniran destinats a la campanya “Resposta Coronavirus!”, dels equips d'investigació i assistència de l'Hospital Clínic de Barcelona; l'assaig clínic #JoEmCorono, dels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet; la campanya de donacions per a material sanitari, impulsada pel Col·legi de Metges de Barcelona i la Fundació Àngel Soler Daniel, i la recaptació i distribució d'aliments que gestiona el Banc dels Aliments. 

D'aquests 2000.000 euros, la meitat han estat donacions dels socis de la entitat i l'altre meitat l'ha posat la pròpia organització, després d'aturar diverses campanyes per bolcar-se en la lluita contra el coronavirus. Per cada euro que socis i simpatitzants han aportat a l’Esprint Solidari, l’entitat presidida per Jordi Cuixart n’ha decidit posar-ne un altre. 

Les aportacions es poden seguir fent fins al 9 d’abril a través del web de l’Esprint Solidari.