Òmnium Cultural ha posat en marxa una recollida de firmes per tot Catalunya per reforçar la llei d'amnistia que els partits independentistes presentaran aquest mes de març al Congrés dels Diputats

En col·laboració amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i la plataforma Amnistia i Llibertat, el vicepresident de l'entitat cultural, Marcel Mauri, ha presentat l’acció Places per l’Amnistia, que es basarà a recollir firmes així com tota mena d'actes polítics en suport de l'amnistia i també del dret a l'autodeterminació en 500 places de tot Catalunya aquest cap de setmana. A l'acte hi han assistit el president del Parlament, Roger Torrent (ERC), i la candidata de JxCat, Laura Borràs.

Mauri ha afirmat que l'objectiu de l'acció "és tornar a posar al centre de la política" l'amnistia i l'autodeterminació la mateixa setmana en què el Parlament Europeu ha retirat la immunitat als eurodiputats exiliats de JxCat i la justícia espanyola ha revocat el tercer grau dels presos polítics. "Davant de la repressió, més solidaritat que mai", ha reivindicat.

laura borràs roger torrent marcel mauri omnium - marc gonzález

Roger Torrent i Laura Borràs, amb els impulsors de l'acció Places per l'Amnistia / Foto: Marc González

La col·laboració del municipalisme

Per part de la plataforma que ha promogut aquesta llei, Susanna Pagès ha celebrat que "partits i entitats vagin de la mà per reivindicar l'amnistia com a solució al conflicte" i ha informat que ja s'han recollit "milers de signatures". També ha anunciat que aquest cap de setmana es recolliran firmes a favor de la iniciativa a tots els supermercats Bon Preu del país.

El president de l'ACM, Lluís Soler, ha assegurat que els alcaldes veuen els seus conciutadans "preocupats" per la repressió i ha afirmat que la majoria rebutja la deriva que ha pres tant la justícia com el sistema polític espanyol.

Finalment, el president de l'AMI, Josep M. Cervera, ha aclarit que la llei que es presenta a la Cambra espanyola no és "per renunciar a res", sinó tot el contrari, per "exercir tots els drets". També ha fet una crida als ajuntaments per aprovar la moció a favor de la llei que l'entitat els ha enviat.

Menys de 24 hores per a la constitució del Parlament

Aprofitant la presència de Torrent i Borràs, Mauri s'ha mostrat confiat que els partits independentistes arribaran a un acord per demà per tal que la Mesa tingui majoria independentista i estigui presidida per un independentista. "N'estic convençut", ha afirmat.