Òmnium Cultural ha denunciat que la Guàrdia Civil està fent nous interrogatoris a membres de l’entitat, i que ara investiga l’acte pro-referèndum que es va celebrar el 29 de setembre a l’avinguda Maria Cristina de Montjuïc. L'institut armat ha interrogat aquest migdia el vocal de la junta nacional d’Òmnium Cultural Ignasi Termes a la comissaria de Travessera de Gràcia de Barcelona, per haver participat en l’organització d’aquest acte multitudinari.

La Guàrdia Civil ha demanat a Termes informació sobre l’organització de l’acte del 29 de setembre, en un interrogatori que ha tingut lloc de manera paral·lela a la causa judicial oberta pel jutjat d’instrucció. Òmnium Cultural ha denunciat una manca de garanties en l'interrogatori, perquè s'ha produit quan ja hi ha una causa judicial oberta, i sense la presència dels lletrats de les defenses comparegudes en el procediment. Aquest fet ja ha estat denunciat per les mateixes defenses en el procediment seguit davant el jutjat d’instrucció 13 i davant del Tribunal Suprem.

Òmnium Cultural ha reiterat que assumeix les despeses dels actes on participa i ha recordat que no rep cap subvenció pública de la Generalitat. Les despeses es cobreixen amb els fons de l’entitat que provenen de les quotes dels socis.   

L’acte pro-referèndum, que va tenir lloc a la Font Màgica de Montjuïc de Barcelona, va ser un acte transversal on hi van participar partits polítics, diputats i regidors, entitats com Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència; col·lectius sectorials d’empresaris, universitaris, el grup de juristes Drets, el Grup Barnils; i també figures de l’àmbit internacional com Tricia Marwick, expresident del Parlament d’Escòcia. La música va anar a càrrec de grups com Sopa de Cabra, Rumba Atòmica, Mazoni, Judith Neddermann i Obrint Pas.

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha expressat el seu suport a l'entitat des de la presó.