A només un dia perquè Jordi Sànchez i Jordi Cuixart compleixin sis mesos a la presó, se celebra una manifestació que es preveu multitudinària i que serà "equiparable a les grans manifestacions de país". Així ho ha ratificat el vicepresident d'ÒmniumMarcel Mauri, al Via Lliure de RAC1, on ha volgut deixar ben clar que l'objectiu de la reivindicació va més enllà de l'independentisme i ha subratllat que, precisament per això, "altres entitats es van afegir perquè volien fer una cosa més unitària".

El missatge de la manifestació és clar: va dirigit a l'Estat espanyol i a "l'ús i abús que estan fent de les institucions i com les fan servir al seu benefici pervertint l'estat de dret" perquè, ha subratllat, "amb repressió no es va enlloc". Agraïnt la "generositat" de la gent per planificar, organitzar i col·laborar amb la manifestació, Mauri ha assenyalat que "avui és un dia per superar blocs partidistes". Uns blocs que, ha posat de relleu, són dos: "els que estan a favor de la democràcia i els que estan a favor de les porres".

Precisament en aquest sentit, s'ha lamentat que, tot i haver convidat tots els partits, "tant PP com Ciutadans no s'han sentit interpel·lats", però, això sí, considera que "el PSC sí que s'hi ha sentit, però creiem que ha fugit d'estudi. Ells sabran al costat de qui es posen", ha reblat.

La 'justícia' espanyola

"Esperem poc de la justícia espanyola". Amb aquestes paraules, Mauri ha volgut denunciar que "són capaços de retenir de forma injusta persones que no han fet res" i ha recordat que "el moviment independentista sempre ha estat pacífic", mentre ha enviat un missatge clar al govern de Mariano Rajoy assegurant que, com que "sabem que això no acabarà aquí, acabarem a Europa, on farem posar vermells a aquesta justícia".

Justament per això, ha insistit en què la seva prioritat és "és que l'Estat espanyol deixi d'intervenir en la política catalana" i, en aquesta línia, ha posat damunt la taula que "el focus l'hem de posar on toca, a la Moncloa".

Davant d'aquesta situació, però, s'ha mostrat esperançat perquè considera que el fet que "diversos estats i la opinió pública s'estiguin movent", vol dir que "alguna cosa està passant" i, a més, ha aplaudit que "cada vegada hi ha més persones a l'estat espanyol que s'estan adonant que s'estan carregant l'estat de dret".