El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, diu que l'entitat està a favor d'una resposta "àmplia, coordinada, institucional, política i ciutadana" davant de la "lamentable i vergonyosa" possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Com ja van fer davant la sentència del Tribunal Suprem per l'1-O, Mauri diu que els partits i entitats sobiranistes han de seure, parlar i "traçar una resposta" a la possible condemna. En tot cas, i davant la situació de pandèmia, Mauri ha dit que estaran al costat del president i de les institucions catalanes.

Coincidint amb el tercer aniversari del 20-S, i davant la seu de la Conselleria d'Economia escorcollada per la Guàrdia Civil, Mauri ha dit que la "repressió" de l'estat només es pot reparar amb una amnistia general dels presos, exiliats i investigats independentistes, prop de 3.000 des de fa tres anys. Per això, no es creu els possibles anuncis que faci el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre una possible derogació del delicte de sedició del Codi Penal, que afavoriria els polítics independentistes condemnats i exiliats.

Mauri ha recordat que Sánchez va dir quan era cap de l'oposició que una de les primeres coses que faria com a president del govern seria derogar l'anomenada 'llei mordassa'. De moment no s'ha fet res en aquest sentit, i per això el vicepresident d'Òmnium diu que no es creuen "res del que digui Sánchez, no és una persona creïble, és un president frívol".

Aquest dissabte també va demanar una resposta conjunta contra la inhabilitació del president Torra l'ANC.