El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha volgut donar suport a les deu persones que aquest matí declaraven al jutjat de Figueres en relació amb el tall de l'AP-7 que es va fer entre l'11 i el 12 de novembre de 2019 a la Jonquera (Alt Empordà). Tots ells han comparegut, tot i que s'han acollit al seu dret a no declarar.

Mauri ha assegurat que l'entitat "aposta per una amnistia que englobi els presos polítics, als exiliats però també a totes les persones que estan sent perseguides per l’Estat espanyol pel simple fet de ser independentistes i defensar drets fonamentals".

En la mateixa línia, ha recordat que el tall de la Jonquera "va ser una demostració de fermesa contra una sentència injusta" i ha afegit que "durant tres anys de repressió" s'han perseguit a Catalunya més de 3.000 persones. 

Finalment, ha subratllat que Òmnium Cultural seguirà lluitant per respecte als encausats "que segueixen lluitant dia a dia".

197 investigats pel tall de la Jonquera

En aquesta fase s'investiguen 197 persones per l'acció organitzada per Tsunami Democràtic. El portaveu d'Alerta Solidària, Martí Majoral, ha alertat que la "llarga llista" d'encausats comportarà que "pel capbaix" la fase d'instrucció s'allargui un any.

Majoral també ha lamentat que la majoria dels investigats és per identificacions en fotos a les xarxes socials que tenen "una veracitat francament pobra". En suport als investigats, unes 200 persones s'han reunit davant dels jutjats de la capital de l'Alt Empordà. 

foto 3691172

Concentració de suport davant el jutjat de Figueres / ACN