L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha retirat aquest matí els llaços grocs que l’ANC i Òmnium Cultural havien col·locat a una plaça del municipi en motiu de la celebració del 18è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà.

Les seccions locals de les entitats es van personar en l’acte d’inauguració del certamen -on tradicionalment es fa entrega del premi al Nas d’Or- amb pancartes demanant la llibertat dels presos polítics i amb nassos vermells de pallasso. Es van col·locar llaços grocs al voltant de la barana que rodeja la plaça, de manera que envoltessin la carpa principal on se celebra el festival.

Aquest dissabte al matí, la Brigada Municipal ha retirat els llaços del cèntric espai seguint les ordres de l’alcalde del municipi, Antonio Balmón. En un comunicat, la secció local d'Òmnium Cultural ha volgut denunciar el que considera com “un nou atac a la llibertat d’expressió i a la lluita contra la repressió”.

Balmón ja va protagonitzar una altra polèmica arran d’un comentari on ironitzava amb l’existència d’un referèndum l'1 d'Octubre del 2017. En concret, l’alcalde de Cornellà -en ser preguntat per la consulta- va respondre “referèndum, quin referèndum?”.