Òmnium Cultural ha emés un comunicat després que se sabés que el Govern espanyol no publicaria al DOGC el nomenament dels nous consellers, el que, de facto, implica el manteniment de l'aplicació de l'article 155. En aquest document, criden als partits i entitats catalans a una mobilització unitària.

Òmnium denuncia el que qualifica "d'actitud de menyspreu del govern espanyol i dels principals partits d'àmbit estatal", i denuncia que són incapaços de trobar "solucions democràtiques i dialogades amb Catalunya".

Per a Òmnium és intolerable i lamentable que des de l'Estat es vulgui imposar el President i els consellers del nou Govern català. Apunta que la reacció del govern espanyol a que no s'acceptés el seu "tutelatge" suposa "una nova demostració de la poca qualitat democràtica de l'Estat espanyol".

L'entitat catalanista apunta que davant "aquesta situació excepcional i sense precedents" cal "una resposta democràtica unitària" que "aglutini tots els partits sobiranistes i les entitats socials que integren el país".