Òmnium Cultural ha començat aquest cap de setmana la campanya "Omplim el país de democràcia" per pintar més d’un centenar de murals, cartells, grafits i pancartes per tot Catalunya amb la democràcia com a tema central.

L’acció està emmarcada en la campanya "Crida per a la Democràcia" que des de fa dies porta a terme l’entitat per fer visible el que consideren una actitud totalitària de l’Estat.

En un comunicat, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha denunciat que “la democràcia està en joc a Catalunya” i ha criticat “la persecució policial i judicial que aquests dies fa l’Estat contra les persones que promouen l’exercici d’un dret fonamental, la qual cosa evidencia la seva nul·la actitud democràtica”.

Cuixart també s’ha referit als interrogatoris que aquesta setmana ha dut a terme la Guàrdia Civil a diversos membres del Govern. “Només busquen atemorir aquelles persones compromeses amb la democràcia i la llibertat d’expressió”, ha declarat.

Fins ara, ja s’han pintat una trentena de murals en indrets com Terrassa, Manresa, Sabadell o el barri de Sant Martí a Barcelona. S’espera que els dies vinents se’n facin més d’un centenar per tot Catalunya.

omnium democràcia

Mural de la campanya a Manresa / Òmnium