El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i representants de la plataforma Som el 80% s'ha reunit aquesta tarda amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per abordar la petició de l'amnistia. La trobada arriba a les portes de la primera reunió de la mesa de negociació entre governs, que tindrà lloc dimecres al Palau de la Moncloa. En una roda de premsa posterior, Mauri ha volgut subratllar que l'amnistia és "imprescindible" per resoldre el conflicte i "posar el comptador a zero" i ha instat al president espanyol, Pedro Sánchez, a "escoltar el 80%" i "començar a buscar una solució política". 

Tot i això, ha reconegut que l'assoliment de l'amnistia no és una "tasca senzilla" i que les tempos polítics potser són diferents, però ha avisat que ells seguiran insistint en la seva campanya. "Si Sánchez no ho vol parlar, el Govern haurà de prendre les seves decisions, però com a entitat seguirem defensant la campanya per tots els indrets de Catalunya", ha defensat, en ser preguntat per si la delegació catalana s'hauria d'aixecar de la taula en cas que Sánchez es negués a parlar d'amnistia. 

Per altra banda, Òmnium ha anunciat que iniciarà una ronda de contactes amb les principals institucions del país per abordar aquesta qüestió. De moment, segons ha explicat el mateix Mauri, encara no hi ha les agendes tancades, però està previst que es reuneixin amb el president del Parlament, amb els presidents de les quatre diputacions o l'alcaldessa de Barcelona, entre d'altres. La voluntat és que des de les institucions "se sumin a favor de l'amnistia", ha defensat.