Olga Tubau, l'advocada del major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana, ha celebrat que "s'ha fet justícia" i ha quedat demostrat que no hi va haver "connivència política" en la seva actuació. La lletrada sosté que a la sentència ha quedat palès que Trapero i Laplana van actuar sempre "aplicant únicament i exclusivament" criteris policials, donant compliment a les ordres judicials i vetllant en tot moment per la seguretat ciutadana i l'ordre públic".

La lletrada, en declaracions a TV3, ha afegit que la possibilitat de recórrer una sentència absolutòria "està limitada i acotada a motius molt concrets" i ha afegit que és "impossible" revocar-la si s'explica de forma detallada i minuciosa la valoració de la prova i la conclusió.

Honorabilitat i professionalitat

Tubau ha explicat que en tot moment havien afrontat el procés judicial amb el principal objectiu de demostrar la innocència dels comandaments, però també la voluntat de "poder esvair qualsevol dubte sobre l'honorabilitat i rigor professional" de Trapero i Laplana, així com del cos dels Mossos d'Esquadra.

L'advocada ha apuntat que el procediment judicial que ha durat tres anys ha "qüestionat" la responsabilitat professional del Major i la intendenta i, per extensió, de tota la institució de la policia catalana. "Celebro la sentència dictada per l'Audiència Nacional perquè l'absolució restableix l'honor professional de tots ells", ha afirmat al comunicat.

Recurs

Quan a la possibilitat que es presenti recurs contra la sentència, l'advocada ha estat contundent quan ha afirmat que només es pot revocar una sentència absolutòria "si la motivació del tribunal és irracional o poc raonable" o bé si s'han deixat de valorar determinats elements. "Si la sentència està ben fonamentada, raonada, si el vot de la majoria i la sentència de la majoria recull de manera detallada i minuciosa la valoració de la prova i explica de forma racional el perquè arriba a la conclusió de l'absolució, és impossible que es revoqui la sentència", ha declarat.