La Fiscalia estudia ja el recurs contra l'absolució del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l'ex secretari general César Puig i l'ex director general de la policia, Pere Soler.

En una breu nota als mitjans, el Fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Miguel Angel CArballo, el promotor de tota l'acusació del procés independentista, diu que "un cop estudiada la sentència" es valorarà "si és oportú o no" presentar el recurs.

Fins ara la Fiscalia ha recorregut totes les resolucions judicials relacionades amb el procés que li han anat a la contra. 

Després de ser-li notificada la sentència absolutòria, que considera que no hi ha "cap element incriminatori" que reveli que els acusats van ser un "instrument del procés independentista", el ministeri públic estudiarà "l'oportunitat" de presentar un recurs d'apel·lació davant la Sala d'Apel·lacions de l'Audiència Nacional, segons informen fonts fiscals.

Per fer-ho té un termini de deu dies i podria basar-se en el vot particular de la presidenta del tribunal, la magistrada Concepción Espejel, que considera que Trapero i l'exdirector dels Mossos Pere Soler havien d'haver estat condemnats com a coautors d'un delicte de sedició donat que van contribuir al fet que se celebrés el referèndum, declarat il·legal.

A la recta final del judici, la Fiscalia va anunciar la seva decisió de retirar l'acusació pel delicte de rebel·lió d'acord amb la sentència del Tribunal Suprem als líders polítics del procés, i rebaixar-la a la de sedició amb l'alternativa de desobediència, tant per a Trapero com per a Soler i Puig.

Ara bé, durant les seves conclusions va assegurar que l'actuació del major l'1-O el situava en "l'òrbita directa" de la comissió de delicte de sedició, al mateix nivell que els condemnats pel procés, i va menysprear per inversemblant la seva coartada que planegés detenir l'expresident català Carles Puigdemont.

Per a la quarta acusada, la intendent Teresa Laplana, va mantenir la seva petició de 4 anys per sedició amb l'alternativa de 30.000 euros de multa i un any d'inhabilitació per desobediència.