Olga Tomàs ha comunicat la renúncia a dirigir l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) set dies després d’assumir-ne el càrrec, i després de la denúncia de ”fortor a corrupció” que ha fet la CUP contra ella, a qui han relacionat amb el cas de les ITV.

El Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda de la Generalitat ha anunciat aquest dilluns la renúncia de qui havia de ser la nova directora de l’ATC, Olga Tomàs, després que aquesta ho hagi comunicat oficialment al secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó.

La renúncia arriba només una setmana després que Tomàs va accedir al càrrec, en substitució de Teresa Ribas, que havia decidit plegar després de dos anys i mig al capdavant de l’agència. Tomàs, que havia de prendre possessió el proper 1 d’octubre, hauria renunciat per “raons personals”, després que ha constatat “que el seu futur nomenament no genera el consens necessari".

Aquesta "manca de consens" podria venir del rebuig al nomenament de Tomàs expressat per la CUP, que va emetre ahir diumenge un comunicat de premsa, recollit pel Pallarsdigital, en què denunciava la “fortor a corrupció” de la que havia de ser directora de l’ATC, natural de la Pobla de Segur.

Els cupaires, que al Parlament ja havien comunicat al secretari d’Hisenda les seves reticències al nomenament, lamenten ara que "una persona que ha treballat tan a prop de la corrupció durant tants anys no hauria de dirigir l’Agència Tributària del nostre país amb l'ombra de dubte que l'envolta". En aquest sentit, asseguren que Tomàs ha treballat des de 1995 amb Oriol Pujol i Josep Tous, ambdós imputats per tràfic d'influències i suborn per concessions d'ITV l'any 2003.

La diputada de la CUP al Parlament, Mireia Boya, ha expressat aquest matí en diverses piulades les seves impressions sobre la qüestió, a més de celebrar la renúncia per part de Tomàs a ocupar el càrrec:

El Departament de Vicepresidència havia nomenat Olga Tomàs com a nova directora de l’ATC el dilluns passat, 12 de setembre, definint-la com a “una enginyera amb una àmplia carrera a l’Administració”, en la qual ha treballat des de 1995. Després de la renúncia, Tomàs seguirà desenvolupant el càrrec que exerceix actualment com a coordinadora territorial d’oficines de Gestió tributària a l’ATC, que té entre les seves competències el desplegament territorial d’aquest ens.