Mig centenar d'activistes de la Marea Blanca, la plataforma que lluita per la sanitat pública, han ocupat aquest matí la Conselleria d'Economia de la Generalitat, a la rambla de Catalunya de Barcelona, per exigir més diners per reduir les llistes d'espera de la sanitat catalana.

Els integrants de la Marea Blanca, acompanyats pels membres de l'associació de veïns de l'Hospitalet i de la Plataforma d'Afectats per l'ICAM i l'INSS, van vestits amb les seves característiques samarretes blanques i porten pancartes amb lemes com "retallar en sanitat mata" i "sanitat pública i de qualitat per a tots".

Els activistes porten cartells de color groc amb el lema "consellers Comin i Junqueras volem els 100 milions per a llistes d'espera" i també reclamen que l'atenció mèdica es presti en 48 hores a tots els ambulatoris.

Llargues llistes

Els membres de la Marea Blanca han demanat entrevistar-se amb el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, però ha estat un altre alt càrrec del departament el que ha accedit a rebre una delegació de tres persones.

El Departament de Salut havia previst 96 milions d'euros per reduir aquest any les llistes d'espera, però finalment la partida ha quedat reduïda a 45. Catalunya té una de les majors llistes d'espera d'Espanya per a la sanitat pública, amb més de 160.000 persones esperant una intervenció quirúrgica i més de 552.000 esperant una visita amb un especialista.