"L'alcaldessa de Girona converteix les mentides de l'1-O en un conjunt escultòric". Aquest és el titular d'una notícia d'OK Diario que assegura que a la recentment batejada plaça de l'U d'octubre de Girona s'hi ha col·locat un conjunt escultòric sobre la violència policial del dia de la votació. Una notícia que és falsa, ja que els capitells en qüestió no han estat mai a Girona. 

Així mateix ho desmenteix l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, que es mostra "al·lucinada" per la publicació i assegura que el diari madrileny té un "màster en fake news". "Vergonya", conclou l'alcaldessa que també és diputada de JxCat. 

Madrenas, a més, afegeix: "Tothom sap que aquests capitells són a Sant Esteve de les Roures". L'alcaldessa es refereix al poble fictici que la Guàrdia Civil va citar en un dels informes sobre l'1-O.

Les fotografies dels capitells van aparèixer fa uns dies per Twitter i els usuaris les situaven en aquest poble inventat que ja és tota una estrella de les xarxes socials, convertint-se en l'alternativa independentista de Tabàrnia.