L'oficina del president Carles Puigdemont tindrà la seva seu al Palau Centelles de Barcelona, segons ha pogut saber El Nacional de fonts del Govern.

El primer pas per a la posada en funcionament de l'Oficina del president s'ha produït avui amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat del nomenament de Josep Lluís Alay com a director. En concret, la resolució del DOGC situa Alay com a "responsable de l'Oficina de l'Expresident" amb l'obligació de dirigir-ne el funcionament, organitzar els actes, audiències, visites i viatges de Puigdemont i tasques de protocol i premsa, a més de gestionar el pressupost assignat.

Fonts del Govern asseguren que l'oficina s'ubicarà a la capital catalana perquè, malgrat que ara Puigdemont es trobi a Alemanya, la confiança és que l'exili "no sigui per massa temps" i, en canvi, no perdrà mai la condició de 130 president.

Amb aquesta decisió, la seu de l'Oficina no tindrà un cost per al Govern, atès que l'edifici és propietat de la Generalitat i l'equip de Puigdemont compartirà instal·lacions amb altres organismes com l'Institut d'Estudis de l'Autogovern o el Consell de Garanties Estatutàries.

Aquesta és la mateixa fórmula que va escollir Artur Mas que té la seva oficina al Palau Robert, al passeig de Gràcia de Barcelona.

A començaments de la setmana passada es va saber que Puigdemont havia reclamat a l'executiu l'oficina i els recursos corresponents per al seu funcionament, però renunciava al sou que li correspon.