Segueixen apareixent més àudios del comissari José Manuel Villarejo relacionats amb la trama Gürtel; els darrers revelen que el PP va oferir a Luis Bárcenas tres sortides quan el cas Gürtel va començar a esquitxar al tresorer popular. Això ho explica Ignacio López del Hierro, marit de María Dolores de Cospedal, al comissari Villarejo; les gravacions les ha fet públiques el digital Moncloa.es.

Del Hierro confessa al comissari que el millor pel PP és que Bárcenas deixi el partit i li explica quines són les tres ofertes que se li han fet després que Gürtel el comenci a esquitxar. El primer tracte que se li proposa, tal i com explica del Hierro, és: "Tu marxes. Segueixes sent senador perquè segueixes sent aforat i el partit et segueix pagant l'advocat".

Una altra proposta és prendre-li el càrrec de tresorer, cessar-lo i no pagar-li l'advocat, que es pagui ell la defensa, informa el marit de Cospedal a Villarejo. Finalment, li comunica la tercera opció que s'ha donat al tresorer popular: "Deixes el càrrec de tresorer i vas al Grup Mixte".

Bárcenas es va inclinar per la primera de les propostes, que el partit cobrís les despeses de la seva defensa; concretament el seu advocat era Miguel Bajo, a qui el PP va pagar 265.000 euros a través del Foro Análisis Hispano, una assessoria fiscal de la que era administrador únic el citat lletrat.

"Un pes mort"

Villarejo considerava que Bárcenas estava mostrant-se dèbil i que feia "tot el contrari del que ha de fer un tresorer". Opinava que Bárcenas era "un pes mort" que el PP s'havia de treure del damunt com abans millor; "Això és el que diu Mariano", afegia del Hierro donant-li la raó.